Ontvlooiing bij honden, katten en konijnen

Dieren zijn vatbaar voor vele vormen van parasieten. Jeuk, krabben, bijten en nog eens… krabben.
Vlooien zijn een vaak voorkomende en heel vervelende aandoening bij honden, katten en konijnen. Bovendien kunnen parasitaire aandoeningen ook een bedreiging zijn voor de mensen in de omgeving van het dier: vooral kinderen en personen met een verminderde weerstand zijn hier het meest vatbaar voor. Door de beet van een vlo krijgt je dier jeuk en een geïrriteerde huid. Vlooien kunnen ook dragers zijn van wormen en sommige dieren kunnen er allergisch op reageren. De zomermaanden zijn de topmaanden voor vlooien, maar ook in de winter kunnen ze aanwezig zijn, vooral bij huisdieren die binnen worden gehouden.

We kunnen je dier zowel preventief als curatief behandelen tegen vlooien, alhoewel preventief behandelen zeer strek aan te raden is, zelfs in de winter. Er zijn verschillende mogelijkheden afhankelijk van het gewenste niveau van bescherming en het gemak van toediening, voornamelijk in de vorm van pipetten en vlooienbanden,of tabletvorm. 

Ontworming

Honden en katten zijn op vele plaatsen en manieren vatbaar voor besmetting door wormenlarven in hun omgeving. Zoals katten die veel buiten lopen en veel knaagdieren vangen zijn bijv. extra vatbaar. Wormen nestelen zich in de darmen, bloedbaan of onder de huid waar ze zich voortplanten. Het is belangrijjk tijdig en op regelmaat je huisdier te ontwormen.

parasieten