Uw dier kan bij ons terecht voor de zogenaamde eerstelijns-operaties zoals bijvoorbeeld castraties, sterilisaties, bioptnames, wegname gezwellen, wondverzorging, maag- en darmoperaties, …

  • Voor de verdoving van uw huisdier wordt gebruik gemaakt van de meest veilige en moderne manier van anesthesie: namelijk gasanesthesie. Hierbij wordt uw dier in slaap gehouden met slaapgas. Gasanesthesie is heel nauwkeurig af te stellen en is veel beter te monitoren tijdens de operatie. Hierdoor worden de risico’s van een kat of hond te verdoven tot een absoluut minimum beperkt. Uw dier krijgt continu zuurstof toegediend en de hartslag en ademhaling wordt nauwgezet opgevolgd.
  • Extra aandacht voor pijn: wij besteden bijzondere aandacht aan pijnstilling. Uw dier krijgt pijnstilling vóór, tijdens en na de ingreep. In combinatie met de gasanesthesie herstelt uw dier hierdoor vlugger, is er minder kans op complicaties en zal uw dier vlotter opnieuw eten en drinken na de operatie.
  • Na de operatie wordt uw dier in de hospitalisatie onder nauw toezicht wakker en wordt het op verschillende manieren terug op temperatuur gebracht en/of gehouden door middel van een warmtelamp of warmtemat.
  • Voor de meeste eerstelijns-operatie is enkel een “dagopname” nodig. Uw dier wordt dan ’s morgens of ’s middags geopereerd en kan nog dezelfde dag naar huis, tenzij er postoperatieve zorgen nodig zijn.​
  • Na een aantal dagen is er een gratis controle waarbij de dierenarts controleert of alles nog steeds in orde is en om bijv hechtingen te verwijderen.
  • Voor niet eerstelijns- en gespecialiseerde chirurgie, werken wij samen met een gespecialiseerd dierenartsencentrum die alleen toegankelijk is via een doorverwijzing van de behandelend dierenarts. Jouw dier wordt dan bij hen geopereerd, maar mogelijks bij ons verder opgevolgd voor de nazorg.