Voeding vormt een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl, zowel van de mens als van dieren. Een goed uitgebalanceerde voeding is dus ook voor uw dier heel belangrijk en heeft een rechtstreekse invloed op de gezondheid en conditie van uw dier.

  • Voedingsadvies op maat van uw dier is er dus niet enkel voor zieke dieren, maar ook voor gezonde dieren: heel wat gezondheidsklachten kunnen namelijk vermeden worden met de juiste dieetvoeding.
  • Wat de beste voeding is, verschilt per individueel dier: leeftijd, ras, bewegingsgewoontes, activiteiten, gesteriliseerd of gecastreerd, … Het speelt allemaal een rol bij het bepalen van de juiste voeding. Voedingsbehoeften evolueren daarom ook met je dier mee.
  • Een hele reeks aandoeningen van jouw hond of kat kunnen opgelost worden met een specifiek daarvoor ontworpen en samengestelde dieetvoeding of therapeutisch voeding (bijv. suikerziekte, darmproblemen, huidproblemen en allergieën, lever- en hartaandoeningen, nierziekten, blaasproblemen, , gewrichtsproblemen, …).
  • Indien uw dier een vermageringsdieet dient te nemen, wordt samen met u een opvolgprogramma opgesteld.
  • De keuze qua diervoeding is enorm… En ook soms misleidend. Foute voeding kan leiden tot het schaden van de gezondheid van je dier. Op basis van onze jarenlange ervaring als dierenarts kunnen we u heel gericht adviseren omtrent de keuze voor en het verkrijgen van onderhoudsvoeding als voor voeding voor dieren met een medische aandoening.
  • Wij werken uitsluitend met topmerken, ook wel eens premiumvoeding genoemd,  zoals bv. ROYAL CANIN, HILLS, SANIMED, TROVET, EUKANUBA, …